30 noiembrie 2022

Panourile decorative au devenit în ultima perioadă unul dintre cele mai apreciate trenduri în amenajările interioare. De la capitolul estetic până la cel practic, aceste elemente de design oferă o serie de avantaje care nu pot fi trecute cu vederea într-un proiect de amenajare a locuinței, al unui spațiu office și chiar al unuia comercial.

Înainte să achiziționezi panourile decorative care îți plac, gândește-te la câteva aspecte importante: materialul din care sunt realizate (PVC, MDF, lemn, textil, poliuretan, etc), zona în care vor fi montate, rolul, dimensiunile peretelui, designul potrivit și bugetul de care dispui).

Citește în continuare care sunt principalele beneficii pe care le oferă montarea unor panouri decorative într-un spațiu interior.

Montarea unui panou decorativ nu necesită multe unelte și nici un efort considerabil. Sunt ușor de transportat și manipulat, chiar și într-o cantitate mare fiindcă acestea cântăresc puțin. Este nevoie doar de puțină viziune în spațiu și de mâini dibace pentru ca rezultatul să fie de nota zece. Nu degeaba se numără printre cele mai simple soluții prin care poți să schimbi aspectul unei încăperi. Mai mult de atât, reprezintă și o metodă rapidă la care poți apela atunci când vrei să faci o impresie bună înaintea unui eveniment care se apropie cu pași repezi.

Panourile decorative sunt ușor de integrat în orice spațiu

Panourile decorative se găsesc în comerț într-o diversitate de nuanțe, dimensiuni și forme. Astfel că pot fi integrate cu ușurință în orice spațiu – de la holul de la intrare până la dormitor. Mai mult de atât, există firme de bricolaj care le pot secționa după nevoile clientului.

Panourile decorative oferă un design modern casei

Unul dintre cele mai apreciate avantaje ale panourilor decorative este designul modern pe care îl asigură casei. Aceste elemente oferă un aspect interesant și atractiv, schimbând rapid aspectul unei încăperi. Fără îndoială, participă la crearea unei atmosfere aparte fără să necesite un efort mare ori consumarea unui buget generos.

Panourile decorative ajută la compartimentarea spațiilor

Riflajele din PVC, MDF ori lemn, dar și alte tipuri de panouri decorative ajută la compartimentarea inteligentă a spațiilor. Spre exemplu, în cazul unei garsoniere, al unui studio ori al unui apartament open space, riflajele pot separa vizual două zone - fie bucătăria de living și dormitor, fie spațiul de zi și zona unde este amplasat patul.

Panourile decorative pot acoperi anumite zone cu defecte

Alt beneficiu important pe care îl oferă panourile decorative este acoperirea unor zone cu defecte. Acestea pot masca cu succes țevile din casă, o grindă, o nișă ori un perete defect, dar este recomandat să se evite excesele, astfel încât locul să nu fie încărcat inestetic.

Panourile decorative tapițate pot înlocui tăblia patului

Cu ajutorul mai multor panouri decorative tapițate lipite direct pe perete, la capul patului, poți înlocui cu succes o tăblie care fie nu îți mai este pe plac, fie s-a stricat ori patul nu o are. Aplicarea panoului de perete se face prin lipire cu silicon sau cu ajutorul benzii ori puferelor auto-adezivate. Poate fi folosit chiar și în dreptul pătuțului copilului atât pentru a preveni murdărirea peretelui, cât și pentru a obține un design deosebit, pe care nu îl întâlnești în orice casă.

Panourile decorative sunt un element de decor aparte, care nu numai că alungă monotonia din amenajare, dar reprezintă și o metodă eficientă pentru a rezolva problemele de spațiu.

Sursa foto: Unsplash.com