23 octombrie 2023

 Regiunea Tesila, situată în pitorescul peisaj al Văii Doftanei, este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și aventură. Această zonă, cu aerul său proaspăt și peisaje montane de o frumusețe rară, oferă o gamă variată de opțiuni de cazare și activități care să satisfacă dorința de explorare a oricărui turist.Cazare în Tesila - Valea Doftanei

 1. Cabana La Doi Pasi - Amplasată chiar în inima naturii, această cabană oferă o escapadă rustică, ideală pentru cei care caută o experiență autentică. Cu o arhitectură tradițională și un confort modern, Cabana La Doi Pasi este perfectă pentru familii și grupuri mari.


 2. Vila Eden - Vila Eden este un refugiu elegant, dotat cu facilități moderne, inclusiv o piscină interioară și spa. Acesta este locul ideal pentru cei care doresc să combine relaxarea cu luxul, având în același timp acces ușor la numeroase trasee montane.


 3. Pensiunea Valea Poveștilor - Această pensiune încântătoare este cunoscută pentru ospitalitatea săi excepțională și pentru peisajele pitorești care o înconjoară. Oaspeții se pot bucura de camere confortabile și o terasă largă, de unde pot admira priveliștea văii.

Vezi mai multe informatii despre cum poti ajunge in zona cu harta prezentata AICI


 1. Masa în Valea Doftanei

  1. Restaurantul „ Pastravaria Doftana - Specializat în preparate din pește proaspăt, restaurantul este o opțiune minunată pentru cei care doresc să guste din bucătăria locală autentică, într-un cadru natural deosebit.


  2. Veverita - Acest restaurant servește o varietate de feluri de mâncare tradiționale românești, preparate cu ingrediente locale. Ambianța caldă și primitoare îl face locul perfect pentru o cină relaxantă după o zi de explorare.


  3. Restaurantul Atra Tesila redefinește arta gastronomiei fine într-un cadru idilic, cu o terasă ce oferă vederi spectaculoase spre Lacul Paltinu. Specializat în bucătărie internațională, Atra Tesila își întâmpină oaspeții cu un meniu diversificat, care promite să satisfacă cele mai rafinate gusturi. De la preparate clasice franțuzești la inovații culinare moderne, fiecare fel de mâncare este preparat cu ingrediente de cea mai bună calitate, sub îndrumarea unor bucătari maeștri.


  4. Atmosfera elegantă și serviciul excepțional fac din Atra Tesila destinația perfectă pentru o cină romantică sau o celebrare specială. Lasă-te sedus de magia locului și bucură-te de o experiență culinară de neuitat, în inima naturii.


Obiective turistice în apropiere

 1. Mănăstirea Suzana - Această mănăstire istorică, situată la o scurtă distanță de mers cu mașina, este un loc de pace și reflecție, unde vizitatorii pot admira arhitectura religioasă tradițională și picturile murale impresionante.


 2. Parcul Natural Piatra Craiului - O escapadă în acest parc natural oferă acces la unele dintre cele mai frumoase peisaje montane din România, trasee de drumeții bine întreținute și oportunitatea de a observa flora și fauna diversificată.

Traseu Turistic în Munții Baiului

Pentru aventurierii care doresc să exploreze mai mult, recomandăm un traseu turistic în Munții Baiului. Începând de la Pensiunea Valea Poveștilor, traseul urcă spre vârful Cazacu, oferind priveliști spectaculoase ale întregii văi. Drumul este accesibil majoritatea anului și este potrivit pentru toate nivelurile de experiență. Este un traseu de aproximativ 4 ore, ideal pentru o excursie de o zi, cu puncte de observație unde pot fi admirate vederi panoramice asupra împrejurimilor.

Mai multe informatii despre hoteluri in Tesila pe site: https://localtrust.ro/turism-valea-prahovei/muntenia/prahova/tesila/hoteluriConcluzie

Valea Doftanei și împrejurimile sale reprezintă un adevărat paradis pentru cei care caută o vacanță departe de agitația urbană, oferind o combinație perfectă de natură, cultură și ospitalitate. Fie că sunteți în căutarea aventurii sau a relaxării, această regiune promite o experiență memorabilă și revitalizantă pentru toți vizitatorii săi.


Mai multe articole din presa locala