2 iulie 2023

 Dacă sunteți în căutarea unei surse de încălzire eficiente, sigure, și în același timp accesibile ca preț, GPL-ul este soluția potrivită. Atât un rezervor de GPL, cât și o butelie de mici dimensiuni reprezintă alternative excelente în locul gazului natural, la care nu puteți avea întotdeauna acces. Aflați dacă încălzirea pe gaz cu butelie este rentabilă în toate cazurile și când nu este neapărat rentabilă?

încălzire cu gaz petrolier lichefiat


Rezervorul de gaz pentru încălzire - când are sens?

În ceea ce privește un rezervor de gaz pentru încălzirea casei dumneavoastră, prețul poate trezi îndoieli doar la început. O astfel de investiție necesită o instalație specială pentru rezervor și întreaga conectare. Acestea sunt costuri destul de ridicate, dar prețul ulterior scăzut de funcționare al acestui sistem de încălzire le compensează rapid. În același timp, este o soluție sigură și eficientă, cu condiția să respectați cele mai importante reguli legate de utilizarea GPL-ului.

Butelia sau rezervorul de GPL nu necesită mult spațiu și este ușor de transportat (neapărat în poziție verticală). Un lucru important este faptul că GPL este în general ușor de procurat, astfel încât încălzirea pe bază de gaz din rezervor este o garanție a unei aprovizionări neîntrerupte cu căldură oriunde aveți nevoie.

Arderea gazului petrolier lichefiat nu produce substanțe nocive și nu contribuie la acumularea de pulberi în aer.

Costurile încălzirii cu gaz petrolier lichefiat

Atunci când alegeți un sistem de încălzire pentru o casă nou construită, cu siguranță luați în considerare costurile atât ale investiției în sine, cât și ale funcționării ulterioare. În acest context, merită menționat faptul că, la începutul anului 2023, prețul gazului petrolier lichefiat a variat de la 2,30 PLN chiar până la 2,70 PLN litru. Deși acest preț este puțin mai mare decât în anul precedent, gazul rămâne în continuare unul dintre cei mai rentabili combustibili pentru încălzire.

Un lucru important este că nu trebuie să cumpărați neapărat un rezervor de GPL. Închirierea acestuia este o soluție la fel de bună și rentabilă. Oricare ar fi opțiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pentru rezervor, un drum de acces la acesta și o distanță suficientă față de alte structuri de pe parcelă. 

În cazul încălzirii cu gaz petrolier lichefiat, tehnologia este la fel de impresionantă ca și în cazul altor surse de căldură. Echiparea rezervorului cu o monitorizare automată a consumului de gaz și a nivelului de umplere ajută la completarea combustibilului în timp util.


 Alternativa la incalzirea conventionala ar putea fi alegerea unor sisteme fotovoltaice de la Genersy.

.