31 decembrie 2020

Arcul este un element arhitectural iubit încă de pe vremea Romei Antice. Au fost atât de populare în anii 1990 încât au devenit aproape sinonime cu prostul gust. În 2020, fiecare al doilea proiect de design european a dobândit din nou acest decor, iar arcadele au revenit triumfător la numărul tendințelor interioare la modă in materie de amenajari interioare apartamente. Acest articol vă va spune în detaliu unde să instalați, cum să alegeți și să aranjați o deschidere arcuită astfel încât să devină o parte elegantă și funcțională a casei și nu un element de „anti-design”.




 Sunt arcadele o tendință de modă sau salut din anii 1990? Arcul este inițial un element arhitectural. Prin urmare, apariția ei în locuință trebuie să fie justificată. Nu ar trebui să faceți o deschidere arcuită doar din plictiseală, fără a lua în considerare rolul său în designul general și fără a-l compara cu proporțiile camerei. Din cauza nerespectării acestor reguli, arcurile populare din anii 1990 arată acum ridicol. Design Interior Casa Clasica Turda

 În ceea ce privește funcționalitatea, stilul, forma și dimensiunea, acestea se potrivesc rar camerelor în care trebuiau să fie un exemplu de design original și lux. În același timp, arcadele din interiorul clasic vechi încă arată armonios și atractiv. Interior modern, cu o deschidere arcuită În 2019-2020, arcurile s-au întors triumfător la proiectele unor designeri de renume mondial, dar au suferit o serie de modificări semnificative. 

Pentru ca ușa arcuită să arate elegant și să decoreze într-adevăr camera, ar trebui să vă ghidați după fotografii ale interioarelor actuale și nu după moda anilor 1990. Arce topice ar trebui să fie: - îngust și alungit în sus; - cât mai laconic posibil, fără platouri masive și decor; - luminos. Designerii le evidențiază cu îndrăzneală cu culoare, pictând capetele și o parte a peretelui din jurul arcului în nuanțe contrastante; - o arcadă nu numai pentru deschideri, ci și pentru decorarea pereților, fațadelor de mobilier, cabine de duș etc.

 Imitația arcurilor din bucătărie Tipuri și dimensiuni de arcade Arcul va fi adecvat în aproape orice cameră din casă, va ajuta la îmbunătățirea proporțională a camerei în cazul în care camera are tavanele prea înalte sau prea joase, în plus, arcul aduce un sentiment de solemnitate în interior. Nu este necesar să vă limitați alegerea la suprapunerea clasică curbată a deschiderii sau la noutățile la modă. Amenajari Interioare Apartament 

În prezent, puteți găsi alte variante: semicircular, arc persan, „potcoavă”, lancetă, arc Tudor, Renaștere. Principalul lucru de reținut este că designul ales trebuie să se potrivească cu restul încăperii în scară și stil. Soiuri de arcade Opțiuni interesante pentru arcade și deschideri în interior: - un portal dreptunghiular este potrivit pentru orice stil de cameră, versatil și ușor de proiectat; - arc britanic sau modern.

 Bolta superioară nu este atât de clar rotunjită ca în versiunea clasică, de aceea este potrivită pentru apartamentele moderne cu înălțimea tavanului de 2,7 m; - Arc slav sau romantic. Vârful arcului este paralel cu podeaua, iar colțurile sunt rotunjite lin; - un trapez cu colțuri ascuțite fără rotunjire. Se poate încadra organic în proiectarea unei creșe sau a unei mansarde; - elipsă sau arc turcesc. Poze Amenajari Interioare Case

Colțurile nu sunt rotunjite, astfel încât arcul poate fi utilizat cu sau fără coloane. Este potrivit pentru separarea vizuală a zonelor funcționale, de exemplu, între bucătărie și camera de zi; - semi-arc. Asimetric, raza arcului rămâne la discreția dvs. și oferă loc imaginației; - Arc gotic cu capăt ascuțit. Potrivit pentru interioare cu consiliere detalii istorice; - Arcul thailandez. O parte este de obicei un unghi drept, iar cealaltă jumătate este un cerc. 

Opțiune pentru camere cu o suprafață mare. Iluzia unui arc poate fi creată fără reamenajare. O acoperire semicirculară sau un model deasupra ușii îl va face vizual mai înalt și de la distanță va părea a fi un arc cu drepturi depline. Această tehnică simplă și relevantă poate fi folosită și pentru decorarea ferestrelor. Important: pentru a decora interiorul, nu este necesar să creați un arc real, puteți crea o imitație a acestuia, de exemplu, din gips-carton. Mobilier Living de Lux

Cu ajutorul unor astfel de arcuri false, puteți evidenția orice element al interiorului, de exemplu, o pictură, o figurină sau un raft întreg. Punct subtil: alegerea unei arcade pentru stilul interiorului Deschiderea arcuită nu se va potrivi în fiecare interior. Există stiluri în care arată organic, dar pentru unii este contraindicat. În mod tradițional, arcurile sunt însoțitoare ale esteticii clasice. Stilurile mediteraneene, orientale, coloniale și toate țările sunt favorizate de ele. 


Cu toate acestea, toate aceste arcade vor diferi semnificativ ca formă și finisaj. Un arc rotunjit cu coloane și capiteluri va fi organic într-o casă cu mobilier neoclasic, dar prea pretențioasă pentru țară și străină de stilul marocan. În interiorul cu elemente orientale și etnice, forma și decorul arcului ar trebui să fie adecvate.

 Arcați într-un dormitor clasic Important: arcul, clasic ca design și proporții, este potrivit pentru încăperile cu înălțimea tavanului de cel puțin 3 m. În stilul high-tech, arcurile nu sunt prea potrivite, dar se încadrează ușor în interiorul scandinav. Este suficient să calculați proporțiile armonioase pentru camera dvs. și să nu exagerați cu decorarea. Arc într-un interior scandinav Important: arcuri alungite la modă.

.