14 februarie 2021

Este mult mai ușor să alegeți nuanța perfectă a culorii pereților în timpul psihototipierii preliminare a clientului. De aceea, un designer calificat trebuie să fie și un psiholog rezonabil. Astăzi vom vorbi despre abordarea extraordinară a celebrului psiholog Max Luscher la selecția schemei de culori ideale. Lucrarea sa „Omul cu patru culori sau calea spre echilibrul interior” poate deschide noi fațete pentru practicantii designerilor de interior. Rolul operelor lui Luscher în cunoașterea personalității 
Testul de culoare al lui Luscher este familiar pentru mulți: ajută la determinarea cât mai clară a stării interioare a unei persoane, pe baza alegerii unei anumite culori. Patru nuanțe sunt luate ca bază, care sunt de obicei corelate cu anumite sentimente: roșu - respect de sine; albastru - încredere în sine; verde - autocontrol; galben - auto-dezvoltare. În lucrarea sa, Max Luscher a susținut că, pentru a obține o armonie interioară deplină, o persoană ar trebui să se străduiască să combine toate sentimentele de mai sus.  Amenajari Interioare case de la Nobili Interior Design 

 Galbenul din interior este calea spre bucurie Formulând interpretări pentru propriul test, M. Luscher a acordat o atenție specială culorii galbene, pe care a considerat-o fabuloasă și aducând fericire. Apropo, dacă luăm în considerare exemple de interioare galbene, atunci putem observa că o astfel de cameră este cu adevărat capabilă să umple sufletul de bucurie și pace, este confortabil să adormiți și să vă treziți în ea. 

Prin urmare, experții în design recomandă adesea recurgerea la alegerea unei nuanțe galbene atunci când decorați pereți sau accente specifice într-o cameră, pentru a nu vă lăsa să vă cadă starea de spirit. Galbenul din interior este calea spre bucurie Este trist faptul că nuanțele însorite de galben, ocru, lămâie, precum și culorile trandafirilor galbeni sunt foarte rar folosite în casele noastre, deși efectul lor vesel și vitaminizant este cu adevărat enorm.

 Oamenii preferă deseori nuanțele bej, care sunt denumite de obicei neutre și care nu poartă o sarcină semantică atât de profundă. Galbenul din interior este calea spre bucurie Teama de interioare galbene Se poate presupune că nuanțele galbene sunt puțin inadecvate înfricoșător peisajului înconjurător.

 Da, există o serie de culori care, în combinație cu un cer cenușiu, nori de zăpadă abundentă care atârnă peste noi timp de șase luni sau ploi persistente, arată estompate și pot fi chiar plictisitoare. Dar galbenul nu se încadrează exact în acest număr. Dimpotrivă, el este capabil să transforme interiorul în orice vreme și să dea curaj. Încă nu crezi?! Atunci nu ezitați să faceți o plimbare de-a lungul străzilor pe timp ploios.  Mobila clasica Living de Lux de la Mobila Italia Nobili Design 

Vă veți putea convinge din propria experiență că conacurile galbene ale Imperiului, bisericile vechi și fațadele galbene ale arhitecturii moderne pot transmite o atmosferă deosebit de confortabilă. De asemenea, designerii sunt siguri că culoarea galbenă pentru pictarea pereților ar trebui aleasă fără greș, ținând cont de convingerile de viață ale proprietarului casei. 

Deci, dacă este gata să se „hrănească” chiar de dimineață cu o dispoziție fermecătoare, răsfățându-se într-un interior luminos și însorit, atunci opțiunea de bucătărie în culoarea primulei de primăvară va fi ideală. Dacă o persoană preferă doar să deschidă ochii pentru a se încărca cu greutatea știrilor de la televizor și pentru a ignora bucuria emanată de confortul casei, atunci pereții galbeni vor deveni cu siguranță nepotrivi. 

Pentru astfel de clienți, se sugerează ca numai accentele să fie făcute în galben. Teama de interioare galbene Stacojiu este calea către încredere De obicei, cumpărătorii preferă roșu în interior puțin mai mult decât galben. Această culoare este adesea considerată sinonimă cu agresivitatea și luminozitatea excesivă. Mai mult, chiar și cei care în viața obișnuită preferă o nuanță stacojie de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, nu îndrăznesc să decoreze o cameră în tonuri roșii. 

 Și aici, pe baza lucrării lui Luscher, poți afla ce te oprește înainte de a folosi roșu? Este suficient să-ți pui câteva întrebări: „Îți folosești puterea și abilitățile fizice și spirituale? Te forțezi să încerci măcar să faci ceva care te sperie? Ai încredere în sine? " Stacojiu este calea către încredere Da, nuanțele roșii au fost întotdeauna asociate cu culoarea puterii și puterii, dar este acesta un motiv pentru care oamenii blândi și timizi să le abandoneze complet?

 La urma urmei, nu este deloc necesar să revopsiți imediat întreaga cameră în roșu aprins. Din nou, începeți cu detaliile: căptușeală pentru perdele, tapițerie pentru scaune, dungă roșie de-a lungul peretelui. Puteți recurge la utilizarea diferitelor nuanțe de roșu, optând pentru opțiuni mai delicate, cum ar fi teracota. Stacojiu este calea spre încredere Albastru: calm, numai calm Culoarea albastră din testul Luscher simbolizează calmul și spiritualitatea. 
Cei care preferă albastrul caută o situație ordonată, fără griji și neliniște. Are un efect calmant asupra sistemului nervos, motiv pentru care este adesea folosit în amenajarea interioară a dormitoarelor. Albastru: calm, numai calm Luscher explică respingerea culorii albastre prin prezența unor nevoi emoționale nesatisfăcute. Nu vă recomandăm să vă lăsați purtați cu albastru închis.

Vezi alte surse: Blogger