25 noiembrie 2020

Să analizăm în practică modul în care sunt create diverse opțiuni pentru amenajarea unui apartament cu 2 camere in Bucuresti  Chiar și cel mai mic. De obicei, proiectantul oferă 2-3 opțiuni pentru amenajarea spațiilor. Cum arată, cum să cântărească avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ei, cum să alegeți cea mai bună opțiune. Este posibil să estimăm „cu ochiul” care este cel mai ieftin? Voi răspunde la aceste întrebări folosind un proiect real ca exemplu. 



 Intr-o casă de cărămidă sunt necesare reparații majore. Clienții, un cuplu căsătorit, nu sunt mulțumiți de aspect. Principalele puncte ale misiunii tehnice sunt un dormitor, o bucătărie mai confortabilă și mai spațioasă, o baie combinată. Cameră utilitară pentru nevoile gospodăriei și mașină de spălat. Dulap închis pe hol pentru îmbrăcăminte exterioară, un dulap mare în dormitoare  Moderne Italiane , un loc de muncă confortabil. 

Caracteristica principală a apartamentului este peretele principal care împarte întregul volum în două părți inegale. Camera rezultată este un dormitor în toate variantele posibile. Cum creați diferite machete? Din titlul capitolului este clar imediat ce este această opțiune. Se găsește întotdeauna la suprafață. Aspectul stabilit în proiect de amenajare casa la cheie . În plus față de un studiu precis de proiectare (reglementări igienico-sanitare, insolarea spațiilor), aduce cu sine inconvenientele casnice care anterior erau considerate de comoditate.

 În cazul nostru, acestea sunt: ​​o baie și toaletă înghesuite, un coridor îngust și o bucătărie mică. Trebuie să lucrăm la asta în prima versiune. Baia și toaleta pot fi combinate în aceleași limite. Vom obține o baie combinată de 4 mp. coridorul îngust din fața bucătăriei va beneficia puțin de faptul că ușa băii nu se potrivește acum. Pentru confortul de a lucra în bucătărie, am sugerat combinarea pervazului ferestrei cu blatul. Mobilier living Clasic Pret 

 Într-adevăr, pragul este situat sub blat, dar când înlocuiți ferestrele, puteți ridica pragul cu 15 centimetri, micșorați fereastra. Sistemele de stocare suplimentare vor fi plasate sub fereastră. La intrare există o cămară mică cu mașină de spălat și dulap, în dormitor un dulap mare pe colț. Avantajele acestei opțiuni: Valoarea minimă a aprobării va dura aceeași perioadă de timp, dar cu siguranță va fi convenită fără costuri speciale. Amenajare reușită și confortabilă a băii. Situație ușor îmbunătățită în bucătărie.

 Dezavantaje ale acestei opțiuni: bucătăria este încă foarte îngustă și nu găzduiește toate echipamentele necesare; nici măcar nu poți așeza un invitat la masă. Nu-mi plac coridoarele În această opțiune, trebuie să schimbi ceea ce nu-ți place în ceva care sigur va plăcea tuturor. În cazul nostru - pentru a înlocui un coridor incomod cu un coridor pătrat frumos și o bucătărie îngustă - o bucătărie spațioasă - o cameră de zi. Opțiunea ideală necesită sacrificiu. Aici am donat 1,5 metri pătrați. m fără acel mic living și 0,9 mp. m de o baie combinată.  amenajari interioare Bucuresti

 


Rezultatul a fost un spațiu suplimentar de depozitare în fostul hol (acum dormitorul), care a permis alinierea întregului dulap de-a lungul unui perete. Dormitorul a devenit mult mai spațios, puteți pune un birou mic acolo. Bucătăria a primit un bloc suplimentar de dulapuri, care va găzdui un frigider, cuptor, cuptor cu microunde și mult spațiu de depozitare. Blatul nu este mărit, dar acum este loc pentru o masă decentă. În baie, cada trebuie înlocuită cu un duș. Avantajele acestei opțiuni: totul este bine aici, cu excepția faptului că camera de zi a devenit o cameră de trecere. Este dificil să ne adaptăm la mentalitatea noastră.

 Dezavantajul acestei opțiuni este unul - necesitatea de a instala o sobă electrică în bucătărie și de a refuza gazul. Există o posibilitate tehnică, dar trebuie înțeles că reparația este amânată până la primirea tuturor autorizațiilor. Există un alt dezavantaj subiectiv: nu-mi place aspectul băii, o chiuvetă mică nu este convenabilă. Dar există și alte opțiuni. În această versiune, trebuie să parcurgi primele două, să încerci să scapi de dezavantaje și să nu ratezi avantajele.



 Aici, partițiile glisante sunt utilizate pentru zonarea spațiului. O partiție este între bucătărie și camera de zi, a doua este între camera de zi și coridor. În acest caz, combinarea unui living cu o bucătărie cu o sobă pe gaz devine posibilă și ușor de coordonat. Coridorul s-a scurtat. Baia a revenit la dimensiunea inițială, dar există acum o mașină de spălat. Cameră utilitară mare cu mezanin. În calitate de designer, sunt intrigat de posibilitatea de a folosi pereți de sticlă glisante în interior.

 Cu toate acestea, această plăcere nu este ieftină. Toate cele trei opțiuni necesită acord. Costul forței de muncă și al materialelor generale de construcție va fi cel mai mic în opțiunea nr. 1. Celelalte două opțiuni sunt comparabile ca preț. Cel mai lung timp pentru finalizarea tuturor lucrărilor este pentru opțiunea 2. Scrie-mi în comentarii ce argumente pro și contra vezi în ultimul aspect. 

.