UrmaresteArticole Blog / Idei Amenajare interioara / Proiecte design Blog
25 noiembrie 2020
Autor|valentina popescu - Bucuresti |noiembrie 25, 2020 |Etichete: apartamente, case, dormitor, living, mobila, modern, portofolio, proiecte
La alegerea unei camere - ca centru semantic al amenajării - țin cont de comunicarea convenabilă cu restul părții publice a interiorului: intrare, bucătărie, sufragerie, scări către etajul al doilea, terasă de vară etc.
Geometria optimă este un pătrat sau dreptunghi cu proporțiile raportului auriu. Este mai ușor să împărțiți o astfel de cameră în zone funcționale (zonă de recreere, șemineu, zonă media, grup de luat masa) păstrând în același timp un sentiment de spațiu.
Cel puțin jumătate din zonă trebuie lăsată liberă de mobilier - pentru mișcarea independentă a oamenilor.
Proiectul de design al camerei de zi oferă lumină naturală de înaltă calitate. Chiar și cele mai reușite combinații de culori își vor pierde frumusețea dacă nu este suficientă lumina zilei. Prin urmare, se decide în prealabil unde și în ce cantitate să plasați ferestrele (a doua lumină, sticlă panoramică).
Atunci când planificați un tip deschis pentru decorarea camerei centrale intr-un apartament cu 4 camere in Resita , o atenție deosebită oferă o conexiune stilistică cu camerele învecinate (intrare, sufragerie, bucătărie). Deci, spațiul comun este perceput ca unul și complet.
Această soluție de proiectare va necesita un sistem de ventilație și evacuare adecvat. Se obișnuiește alocarea a cel puțin 5 metri pătrați pentru zona de luat masa.
Diferențierea zonelor în funcție poate fi susținută vizual: prin schimbarea pardoselii, printr-un arc sau coloane, printr-un ghișeu de bare, finisarea tavanului. Acest lucru simplifică spațiul. Conform acestui principiu, camera de zi combinată a proiectului de amenajare interiora a unei case in Braila moderne este decorată, în care elementul arhitectural (coloane pătrate) și mai multe etaje (scânduri și plăci) servesc drept mijloc de zonare.
Pe de altă parte, este acum la modă atunci când bucătăria nu este atât de clar definită și este subliniată unitatea stilistică a zonelor - în elementele de mobilier, podea, culori, dispozitive de iluminat. În designul interior al unei mici case private, pereții albi și podelele de marmură gri deschis oferă un fundal excelent pentru finisaje din lemn și accente de negru contrastante. Sufragerie sufragerie
Avantajul aranjamentului este posibilitatea de a lua masa cu întreaga familie la o masă mare int-un living Modern și apoi să vă mutați confortabil pe canapea și fotolii cele mai apropiate de șemineu / TV.
Când plasați grupul de mese, este important să mențineți confortul, mobilierul nu trebuie să interfereze cu mișcarea liberă în cameră. Zona poate fi completată cu o comodă sau o vitrină pentru a menține tacâmurile și vesela la îndemână.
Metode de diferențiere ușoare:
instalați o canapea în zona de recreere cu spatele la grupul de mese;
așezați o consolă decorativă joasă pe margine;
pentru a așeza un covor mare în sufragerie, acesta va asambla vizual compoziția mobilierului de dormitor clasic de lux .
În designul interior al unei singure case, zonarea unei camere spațioase s-a făcut folosind o consolă elegantă din lemn de culoare închisă și covoare deschise, care se remarcă frumos pe fundalul parchetului întunecat.Cameră izolată
Această opțiune este mai puțin frecventă. În acest caz, proiectarea camerei de zi a unei case de țară se concentrează pe obiectiv - organizarea unui loc pentru recreere comună, luând în considerare interesele tuturor membrilor familiei.
Aceasta înseamnă că, pe lângă grupul central de canapele, aspectul include zone locale - pentru citit, relaxare lângă șemineu, ascultare de muzică. Fiecare site are propria sursă de lumină.
În designul interior al unui living clasic cu pian, o cameră spațioasă este amenajată cu mobilier. Grupul de canapele ocupă cea mai mare parte a camerei, centrul simetriei sale este un perete cu televizor și șemineu.
Colțurile compoziției mobilierului sunt accentuate de lămpile de masă, sursa principală fiind un candelabru de cristal. La final există o zonă de muzică cu un instrument și două fotolii magnifice. Finisajele bogate - boiserie maro închis, canapele albe și fotolii albastre, perdele de smarald - subliniază ideea de bază a luxului clasic.
Proiectarea unui living modern într-o casă privată: caracteristici arhitecturale
Prezența unor elemente precum ferestre panoramice, șemineu, scară, fereastră, ieșire pe terasă, pe de o parte complică proiectul, pe de altă parte îmbogățește mediul de locuit cu tehnici decorative. Proiecte de Design Interior .
A doua lumină
Când proiectați o cabană de țară, este posibil să eliminați suprapunerea etajului al doilea deasupra sufrageriei - obțineți un spațiu mare, deschis și luminos, cu tavane înalte. Ferestrele panoramice fac din peisajul atractiv o parte a interiorului.
În interior, este necesar să respectați principiul proporționalității: mobilierul și decorațiunile nu trebuie să arate mici pe fundalul pereților pe două niveluri și al deschiderilor ferestrelor.
Un alt punct important este legat de viața confortabilă iarna: încălzirea ponderată (sistemele de convecție încorporate) vă permite să evitați pierderile de căldură cu o zonă vitrată mare .Un exemplu de cameră de zi cu a doua lumină este preluat din proiectul nostru de proiectare a unei case de țară din sat. Parcul Madison. Pereții bej deschis, ferestrele transparente cu perdele albe, inserțiile de marmură pe podea creează un volum coerent de lumină în care finisajul negru se remarcă efectiv
Proiectarea unui living într-o casă cu șemineu este influențată de elemente structurale.
Modelele mari și grele din cărămidă și coș de fum au nevoie de un tavan armat, așa că sunt instalate în principal la parter. La etajele superioare sunt utilizate biomodele încorporate sau ușoare.
Locația portalului este luată în considerare la proiectarea și amenajarea: Un șemineu montat pe perete este mai potrivit într-o cameră spațioasă, deoarece „mănâncă” aspectul. Încorporat economisește spațiu plasându-l în perete. În ambele cazuri, grupul central al canapelei sau o zonă de relaxare suplimentară este orientată astfel încât persoanele așezate să admire focul.
Modelele unghiulare sunt foarte plăcute din punct de vedere estetic; joacă un rol de accent în proiectarea camerei de zi. Portalul insulei este o soluție actualizată pentru stilurile moderne, poate acționa ca o funcție de zonare.
Designul armonios al camerei de zi într-o casă privată cu șemineu se potrivește cu pricepere în decorul vetrei în stilul camerei. În versiunea clasică, este piatră decorativă, marmură, stuc antic. Într-un sens modern - pardoseală cu lemn, metal, beton, plăci ceramice cu imitație de acoperiri naturale.
Website: Nobili Interior Design