1 februarie 2021

Amenajarea deschiderilor arcuite este o tehnică populară care vă permite să reglați spațiul unei camere de zi, pentru a-i oferi o atmosferă modernă specială, uneori cu note de lux din secolele trecute. Există multe materiale din care puteți crea bolți arcuite, cu toate acestea, structurile ușoare din gips-carton sunt cele mai des utilizate în interior, care au multe avantaje și înlocuiesc structurile voluminoase. MobilaÎn articolul nostru, vom lua în considerare diverse idei pentru decorarea arcurilor în interior, moduri de aranjare și decorare a acestora. Avantajele gips-cartonului Gips-carton este un material popular astăzi, care vă permite să creați modele într-un interior de orice configurație. Acest lucru se datorează flexibilității materialului până la prelucrare, ușurinței și vitezei sale de instalare. Constanta Amenajari case de la Nobili Interior Design 

 Pentru a construi cea mai simplă boltă arcuită, nu sunt necesare abilități speciale, este suficient să proiectați o bază de profil mică și să o înveliți cu foi. Uneori, în construcția de forme mai complexe, se utilizează gips-carton arcuit, care este mult mai subțire decât de obicei. Sortimentul de material include și așa-numitul gips-carton rezistent la umiditate. Cu ajutorul său, puteți construi în siguranță orice structură, inclusiv bolți arcuite, în camere precum o baie sau bucătărie.

 Nu se teme de condiții de umiditate ridicată și temperaturi extreme. Avantajul incontestabil al materialului, care explică popularitatea sa, este costul redus, combinat cu caracteristici de rezistență ridicate. Arcuri de gips-carton - Avantajele gips-cartonului Arcuri de gips-carton - Avantajele gips-cartonului Idei pentru decorarea arcurilor din interior Există destul de multe modalități de a folosi bolțile arcuite. Dormitoare Clasice de la Mobila Italia Nobili Design 

Scopul funcțional al arcurilor poate fi împărțit condiționat în mai multe grupuri principale. Arcuri care corectează spațiul de locuit Cel mai adesea, acestea înlocuiesc deschiderile interioare, ceea ce vă permite să scăpați de panourile ușilor care aglomerează spațiul. Astfel, locuința este plină de mult aer și lumină. De asemenea, o funcție importantă a arcului este de a participa la zonarea spațiului de locuit. 

De exemplu, cu ajutorul lor, puteți selecta un colț pentru copii într-o cameră, un birou sau un pat de dormit. Adesea, arcurile sunt aranjate în studiouri, separând zona de lucru a bucătăriei. Atașând teritoriul balconului la spațiul de locuit, deschiderea poate fi ușor bătută cu o boltă arcuită, iar partea inferioară a peretelui, care este interzisă demolarea, poate fi utilizată pentru echiparea unui blat de bar sau a unui birou .

 Arcuri decorative din gips-carton Pe lângă faptul că bolțile arcuite pot juca rolul unui element activ al interiorului, acestea sunt capabile să îndeplinească un rol pur decorativ, subliniind prin designul lor un stil particular de interior. Acesta este modul în care echipează arcuri false sub formă de nișe de perete, cu care puteți selecta o zonă de accent, echipa o oglindă, o imagine în spațiul interior, instalați un televizor sau rafturi mici.

Te-ar putea interesa si: Contemporan stil de confort

 Tabelele patului sunt adesea încoronate cu structuri similare, iar pentru un coridor lung pot deveni un decor magnific, completând portalul interior principal. Arcuri multifuncționale De asemenea, arcadele pot fi echipate pentru depozitarea diferitelor ustensile de uz casnic, obiecte decorative. De exemplu, așa cum se arată în fotografie, pe toată durata structurii, echipați rafturile care repetă forma arcului.

 Designul se dovedește a fi destul de spațios - puteți stoca o mulțime de lucruri aici fără a ocupa o suprafață suplimentară a camerei. Într-un coridor lung, arcurile de nișă pot înlocui cu ușurință un dulap dacă le echipați cu diverse rafturi. Absența ușilor va face atmosfera cât mai spațioasă posibil, iar bolțile cupolate vor crea o atmosferă elegantă specială, transformându-se în decor interior.

Urmareste si: Interior de Lux

 Tipuri de arcuri de gips-carton Crearea arcurilor este un proces creativ care vă va permite să experimentați orice formă. Uneori, astfel de modele au un aspect uimitor, cu multe curbe și inserții decorative. Cu toate acestea, există principalele tipuri de bolți arcuite, care servesc drept bază pentru crearea diferitelor variații, și anume:

 1. Roman - arc, care este o boltă cu formă semicirculară. Acesta este cel mai comun tip de tavan arcuit, care este, de asemenea, numit clasic. Acest design arată minunat în camere cu tavan înalt. În camerele joase, îi puteți da o formă mai mică, dar mai largă. 

 2. Britanic - ideal pentru camere cu tavane joase, deoarece marginea arcuită are o rază trunchiată și colțuri rotunjite, iar formele netede „ridică” vizual