9 februarie 2021

Casa din Sutherland (Scoția) seamănă mai ales cu iubitul basm englezesc „Vântul din sălcii”. Și nu atât prin faptul că este situat lângă apă, cât și prin convingerea, care împărtășește pe deplin cu Kenneth Graham: „un interior bine decorat începe cu un șemineu confortabil și pâine prăjită bine făcută”. O veche cabană de pescuit se amplasează pe un deal cu iarbă și este separată de râu printr-o fâșie îngustă de câmpie inundabilă scoțiană.  Acasă este Jeanetta Rowan-Hamilton, o artistă care face tricotaje și lână de epocă. Ea vine în apartamentul din Londra doar de câteva ori pe an - pentru materialele necesare și, de cele mai multe ori, le petrece aici, într-o mică casă scoțiană, pe care a restaurat-o și a decorat-o cu propriile mâini. Majoritatea oamenilor vin la Helmsdale, North Highland, pentru a pescui în timpul migrației somonului Atlantic. Parchet incalzire in pardoseala de la Nobili interior Design 

 Odată ce tot acest pământ a fost deținut de ducele de Sutherland. În secolul al XIX-lea, a fost împărțit în șase moșii, fiecare cu propria bucată de râu. Acum pescarii pot folosi oricare dintre ei, iar englezii entuziaști achiziționează adesea colibe și case în aceste locuri care le permit să se bucure de hobby-ul lor în timpul vacanțelor și al vacanțelor. 

 Așadar, bunicul lui Janet a cumpărat această casă - 90 de metri, inclusiv o magazie pentru provizii de pescuit, cu 1.200 de lire sterline - de la un polițist local. Strict vorbind, casa chiar și atunci avea nevoie de reparații serioase, dar a fost cumpărată ca adăpost temporar pentru un pescar și, prin urmare, nimeni nu a cerut starea ei. Există un acoperiș - și este suficient. Mama lui Janet, care a moștenit casa, nu-i plăcea să pescuiască, iar în următoarele câteva decenii a rămas ciocănită și uitată. Living clasic de la Mobila Italia Nobili Design 
Cele două fiice ale lui Janet, văzând casa, s-au îndrăgostit imediat de ea și au început să o convingă pe mama lor să încerce să o reconstruiască și să o renoveze. Și, așa cum recunoaște Janet, timp de aproape 10 ani, în timp ce ea o schimba încet, ei chiar au ajutat-o ​​în orice mod posibil. Principala problemă a lui Janet a fost banii. Casa se afla într-o stare deplorabilă și necesita investiții serioase. 

Apoi a făcut un semn cu cuvintele „vânzare” și a scos pe gazon toate antichitățile pe care le-a considerat inutile. Negustorii s-au adunat imediat în afara casei și i-au recomandat tăietorilor de lemn locali Janet să facă cea mai mare parte a „muncii grele” - repararea acoperișului actual, nivelarea terasei, vopsirea pereților și ferestrelor din afara casei. Toate celelalte le-a făcut treptat în loc să le facă împreună cu copiii ei. 

 Ca urmare, casa are un living spațios și deschis, cu ferestre pe două laturi, un birou, două dormitoare și două băi, dintre care una conținea chiar și o cadă de epocă. Principala dificultate era că Janet dorea să păstreze vechiul spirit al unui mic județ scoțian din interiorul casei. Și pentru aceasta, au fost necesare obiecte adecvate - au fost căutate la piețele de vechituri, la negustorii locali de antichități și au făcut o restaurare fezabilă. Janet Rowen-Hamilton, proprietar: - Acum toți junkerii scoțieni mă cunosc. 

Unii oameni mă sună și îmi spun că au pus deoparte ceva special pentru mine - se întreabă dacă lucrul mi se potrivește în mărime și formă. Voi schimba eu însumi culoarea, dacă este necesar. A făcut rafturi de bucătărie din sertare pentru pești și a agățat rafturile din baie pe suporturile fabricate din bobine de epocă dintr-o fabrică de filare din Lincolnshire. -

 Necesitatea este mama ingeniozității. Urăsc lucrurile care se potrivesc. Sora mea Sabrina, de exemplu, mi-a dat scaune de luat masa - nici măcar o pereche. A fost foarte drăguț din partea ei. Janet se gândește acum să-și extindă casa cu o undiță și o barcă - doar suficient spațiu pentru un dormitor mic pentru oaspeți și, eventual, o sală de duș. 

Ate surse: Blogger

A început să meargă din ce în ce mai puțin la Londra - a fost capturată de viața rurală, a trebuit chiar să-și ia un câine, un Whippet, astfel încât să fie o companie în timpul unor plimbări lungi de-a lungul râului.